Staňte se našimi fanoušky na:

Posypka na všechny koláče

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vše smícháme dohromady ručně nebo mixerem. Pokud chceme mít drobenku bleskově hotovou, tuk rozehřejeme, vlejeme do cukru s moukou a lehce promícháme. Takto připravená drobenka se ale po upečení více na moučníku drobí a opadává. - Každá kuchařka má svůj recept na drobenku, někdo preferuje mouku hrubou, někdo polohrubou, někdo dokonce hladkou. Někdo dává cukr hrubší, někdo cukr moučkový. Ale tuk by měl být vždy co nejlepší, velmi ovlivní celkovou chuť moučníku. I váhové poměry bývají různé, většinou se mouky dává tolik, kolik váží dohromady tuk a cukr. Velmi také záleží na tom, na co drobenku použijeme. Pokud posypáváme na koláči ovoce, které pustí šťávu, můžeme udělat drobenku s menším obsahem tuku. Pokud ji použijeme např. na loupáčky, měla by být mastnější, aby lépe na hladkém pečivu držela. Poznámka Někdy můžeme pro změnu do drobenky přimíchat trochu kokosové moučky nebo ořechů, velmi dobrou chuť udělá přidaný skořicový cukr. Velmi zajímavé chuťi docílíme, když drobenku nakonec zalejeme např. rumovým karamelem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |8. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!