Plátky masa po obou stranách naklepeme,osolíme a opepříme na 3 místech po okrajích nařízneme.na hodně rozpáleném sádle rychle po obou stranách opečeme,vyjmeme a dáme do papiňákuNa sádle po opékání osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova,zalijeme částí horkého masoxového vývaru,vařečkou mícháme,aby se rozpustily přípeky a vlijeme na maso do papiňáku.na pánvi necháme druhou část masoxového vývaru za stálého míchání přejít varem a přidáme na maso do papiňáku.Uzavřeme a necháme10-15 minut dusit.Měkké plátky masa vyjmeme,šťávu zaprášíme moukou.Pokud používáme mouku necháme jí ve š´távě povařit.(Možmo bez mouky).Jestliže nepoužíváme mouku,doplníme šťávu přímo v papiňáku na požadované množství.V obou případech ale dochutíme podle potřeby.Hotovou šťávu propasírujeme přes síto na maso do kastrůlku,zjemníme případně lžičkou másla a necháme chvíli prohřát. Příloha,brambory,rýže,knedlíky.