Vodu uvedeme do varu, vhodíme do ní sůl a máslo, a když začne znova vřít, vsypeme mouku. Snížíme teplotu a mícháme, až se těsto přestane lepit na nádobu i vařečku. Necháme prochladnout a pak postupně, jedno po druhém, pomalu vmícháme 4 vejce, pokaždé propracujeme. Cukrářským sáčkem se širší hubičkou nastříkáme na vymazaný plech hromádky těsta, potřeme je rozšlehaným vejcem a dáme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 5 minutách snížíme teplotu na 170°C a dopečeme dozlatova. Troubu prvních 10 minut vůbec neotvíráme, aby těsto nesplasklo. Ještě horké pečivo nakrojíme a po vychladnutí naplníme oslazenou ušlehanou smetanou. Na každý talířek dáme pár kousků, přelijeme polevou (z moučkového cukru, horké vody a citronové šťávy - umícháme dohladka) a ozdobíme nastrouhanou hořkou čokoládou.