Nejdříve si připravte marinádu. Všechnu zeleninu očistěte. Cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek nakrájejte na kolečka, šalotky nasekejte najemno. Ve velké pánvi rozpalte olej, orestujte na něm zeleninu, zalijte ji červeným vínem, přidejte koření, sůl, nasekanou petrželku a tymián. Povařte asi 20 minut a marinádu nechte zchladnout. Hovězí maso opláchněte, osušte, důkladně převažte potravinářským provázkem a osolte. Dejte je do mísy, zalijte marinádou a přikryjte. Nechte přes noc marinovat. Odleželé hovězí vyjměte z marinády a dejte je do pekáčku. Přidejte na plátky nakrájenou slaninu, mrkev a česnek, bobkový list i tymián. Přilijte scezenou marinádu a přiklopte. Pečte v troubě při 170 stupních asi 150 minut. Rajčata nakrájejte na čtvrtiny a na posledních 15 minut pečení je přidejte společně s olivami k masu. Hotové maso podávejte s těstovinami.