Staňte se našimi fanoušky na:

Provensálské hovězí maso

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Tymián, rozmarýn a petrželku svážem provázkem do svazku. 2) Jednu cibuli nakrájíme nadrobno, druhou na půlkolečka. 3) Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. 4) Česnek nasekáme najemno. 5) Celer omyjeme a oloupeme, nakrájíme nadrobno. 6) Všechny výše uvedené suroviny dáme do hrnce a zalijeme vínem. 7) Přidáme šťávu z pomeranče. 8) Hovězí maso nakrájíme na kostky či plátky a dáme marinovat aspoň 24 h do připravené směsi. 9) Druhý den vyjmeme maso z marinády. 10) Do marinády dáme osmahnutou anglickou slaninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky. 11) Na pánev, ve které jsme smažili slaninu dáme maso - opečeme ho 3 minuty z každé strany. 12) Marinádu zehřejeme, osolíme a opepříme. 13) Maso dáme do pekáče, zalijeme teplou marinádou a pečeme 2 hodiny na 150 °C. 14) Podáváme s pečivem, rýží či těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |9. března 2016
super Odpovědět
Martinka |30. července 2014
Vypadá to lákavě :-) :D Odpovědět
sonizna |28. července 2014
Stejně jako guláš je nejlepší naležené. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!