Do skleněné odměrky (nejmíň na 800 ml) vlijeme mléko, rozmícháme do něj pudingový prášek a cukr a důkladně rozkvedláme. Mikrovlnka je nastavená na nejvyšší příkon a čas nastavíme vždy na 1 - 1,5 minuty, zamícháme, poté vždy opakujeme. Dělám to po kratších časech z důvodu případného usazování na dně. Častým mícháním se zabraňuje usazovaní. Dá se míchat kvedlačkou i lžící, když puding houstne, už míchám jen lžící. Při houstnutí je potřeba přes sklo hlídat, aby puding nepřetekl, je potřeba mikrovlnku zastavit před případným dosažením okraje. To zopakujeme 2x a můžeme vlévat do připravených misek nebo talířů. Kdo má rád přidá si piškoty, dá se i posypat kakaem. Tento způsob je daleko rychlejší a lepší. Do stavu houstnutí se nemusí stát u mikrovlnky.