Upečeme 2 piškoty v dortové formě (bílky + sůl + cukr + žloutky + mouka) dvakrát tolik množství 140 g je pouze na jeden piškot. Necháme vychladnout, poté jeden rozkrojíme podélně, pokapeme rumem a potřeme marmeládou. Druhý nakrájíme na pruhy. Rozvar (svaříme cukr s vodou) necháme vychladnout, přilijime rum a punč a rozdělíme do dvou misek. Jednu obarvíme červeně, druhou žlutě. Jednolitvé pruhy namáčíme střídavě v barevném rozvaru, mírně vyždímáme a skládáme do původního tvaru na spodní plát potřený marmeládou, přiklopíme horním plátem (marmeládou dolů) a hodně zatížíme. Necháme do druhého dne. Druhý den horní plát potřeme marmeládou a polijeme polevou, necháme zatuhnout. Je dobré dort skládat zase zpět do dortové formy a tu mít ještě na nějakém podkladu (rozvar někdy vytéká kolem). Cukrový rozvar: 400 ml vody 500 g cukr krupice Potravinářské barvivo, punč, rum - dle chuti, punčové aroma, kyselá marmeláda, fondánová poleva (nebo bílková) a čokoláda na ozdobu.