Staňte se našimi fanoušky na:

"Beleše" - recept našich babiček

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka se špetkou cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Až vykyne, smícháme s moukou, špetkou soli a mléka, vypracujeme řidší těsto, které necháme kynout. Skleničkou vykrájíme na pomoučený vál malé bochánky, které ještě necháme nakynout. Upravíme rukou trochu naplocho a pečeme přímo na plotýnce sporáku, čí nepřipékající pánvi nasucho. Upečené pomastíme máslem nebo sádlem, pomažeme povidly a posypeme mákem. Dají se jíst i s tvarohem, jako svačinka, či suché se jídávaly k polévkám.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

W-W |29. srpna 2014
řídké nebo řidší-těsto se nemá lepit..snad Odpovědět
hyy |23. srpna 2014
? řídké těsto ? Odpovědět
hyy |23. srpna 2014
VEJCE Odpovědět
Alma |27. července 2014
uloženo - pěkné foto Odpovědět
Rena.KI |26. července 2014
moc dobré Odpovědět
Romana 'Raketka' Matušinská|23. srpna 2015
1 kelímek másla? To je co za míru? :( To mám máslo krájet a cpát do kelímku? Do jakého - jak velkého? Nená lepší uvést gramy, at je to opravdu jasné? :( Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!