Staňte se našimi fanoušky na:

Rahvanija (buchta zalitá sirupem)

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce utřeme s cukrem do pěny a za stálého míchání pak přidáme mouku. Pořádně zamícháme. Vymažeme si plech máslem, nalijeme do něj připravené těsto. Pečeme dozlatova v troubě rozehřáté na 175 ˚C. Mezitím si připravíme sirup: cukr zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme 10 minut. Vaříme, tak, aby nám vznikl hustší sirup. Pečenou buchtu nakrájíme na kostky a ještě teplou ji zalijeme sirupem. Podáváme studené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!