MAROCKÝ SALÁT 4 vyzrálá rajčata, 3 červené papriky, 1/2 svazku nakrájeného koriandru, 2 nadrobno nakrájené stroužky česneku, sůl, pepř Předehřejeme gril, papriky dáme na plech a za občasného obracení opékáme pod grilem 15 minut. Přidáme rajčata a grilujeme je za občasného obracení 5-10 minut, dokud se nespálí slupky, pak necháme vychladnout. Papriky i rajčata zbavíme slupek a semen, dužinu nakrájíme na proužky, dáme do mísy, promícháme, osolíme a opepříme, posypeme koriandrem a česnekem, přikryjeme fólií a dáme nejméně na hodinu do chladničky. Před podáváním slijeme přebytečnou tekutinu. RAJČATA S ROCAMADOUREM 12 rajčat, 6 kulatých kozích sýrů Rocamadour (1 ks/35-40g), 3 nakrájené snítky bazalky, 1 mírně rozšlehané vejce, sůl, pepř Z rajčat odřízneme vrchní část se stopkou a dáme stranou, dužinu ze spodní části vydlabeme tak, aby se neporušila slupka,k semena nepoužijeme. Vnitřek vydlabaných rajčat osolíme, rajčata obrátíme na vrstvu papírových utěrek a necháme je tak 45 minut, aby se z nich odstranila tekutina. K dužině přidáme sýr a bazalku, utřeme a podle chuti osolíme a opepříme, vmícháme vejce. Směsí naplníme vydlabaná rajčata, uzavřeme je odříznutými "pokličkami" se stopkou, dáme do zapékací mísy a pečeme 10 minut na 160°C. Troubu vypneme a rajčata necháme ještě 5 minut "dojít", teprve potom podáváme. BRUSCHETTA 8 krajíčků bílého chleba, 4 rozpůlené stroužky česneku, 8 oloupaných vejčitých rajčat nakrájených na kostičky, olivový olej extra virgin na pokapání, sůl, pepř Předehřejeme gril a krajíčky chleba pod ním po obou stranách mírně opečeme. Potřeme je česnekem a ještě na chvilku vrátíme pod gril. Na opečené krajíčky chleba rozdělíme rajčata, podle chuti osolíme a opepříme, pokapeme olejem. Můžeme ozdobit natrhanými lístky bazalky.