Tvrdá rajčata omyjeme, seřízneme vršky, vnitřky opatrně vydlabeme kávovou lžičkou. Vršky si ponecháme nakonec jako pokličku na uzavření. Žampiony dobře očistíme, 1 žampion nakrájíme na plátky a zbylé na jemno nasekáme. Na rozehřátém másle osmahneme nejprve plátky žampionů, vyjmeme je a vložíme nasekané žampiony. Osolíme, opepříme, osmahneme, vyjmeme a necháme chvíli vystydnout na chladném místě. Smícháme žervé s jogurtem, do této jogurtové směsi vsypeme nasekané a dobře omyté bylinky spolu s houbami. Několik snítek si ponecháme na konečnou ozdobu. Jogurtovou směs podle chuti osolíme a opepříme a pomocí cukrářské trubičky naplníme připravená rajčata. Navrchu je ozdobíme plátky žampionů a snítkou bylinek. Podáváme jako studený předkrm s bílým pečivem nebo bagetkami.