Jarní zelný salát
20
11
13
1) Smícháme lžičku olivového olejem, balsamico, lžíci tymiánu (lístky, nasekané), bazalku, sůl a pepř. 2) Rajčata nakrájíme na poloviny, naskládáme na plech řezem nahoru, rozdělíme na ně připravenou bylinkovou směs, zakápneme lžící olivového oleje a pečeme na 200 °C asi 10 minut. 3) Poté je vyndáme z trouby, přelijeme šťávou, kterou pustili a pečeme ještě 5 minut. 4) Připravíme si sýrový dip: smícháme smetanový sýr se zbylým tymiánem, šťávou a kůrou z poloviny limetky, osolíme, opepříme. 5) Rajčata podáváme s vychlazeným sýrovým dipem, zakápnuté balsamicovým octem a čerstvými bylinkami. Jako přílohu doporučuji opečenou bagetku.