Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na alobalu. Mezitím oloupeme zázvor a nakrájíme ho na hodně malé kostičky. Arašídy nasekáme nahrubo. Petrželku a tymián opereme, osušíme a nasekáme. Na pánvi ohřejeme olivový olej. Vložíme do něj mleté maso a při vyšší teplotě ho opékáme asi 5 minut dokřupava. Potom ho ochutíme solí, pepřem, zázvorem a bylinkami. Vmícháme protlak, arašídy a uvařenou rýži. Rajčata omyjeme, seříznemě jim vršky a vnitřky vydlabeme. Potom je naplníme přípravenou masovou směsí a rozložíme do zapékací formy. Podlijeme vývarem, osolíme a opepříme podle chuti. Pečeme je v horké troubě (elektrický sporák 200°C/horký vzduch 175°C/plyn stupeň 3) přibližně 20 minut. Podáváme se salátem.