Staňte se našimi fanoušky na:

Rajčatová polévka

Autor receptu: haluschka (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 30 min.
Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Stroužky česneku jen lehce zmáčkněte nožem a dejte do rozpáleného oleje. Opékejte je jen chvilku, aby nezhořkly. Pak je z oleje vytáhněte a namísto nich do hrnce nalijte celou plechovku pokrájených loupaných rajčat. Posypte je sušenou bazalkou a za občasného míchání je vařte 15 minut.
  2. Poté přidejte protlaky, promíchejte a ještě chvilku nechte vařit. Zalijte vodou - množství si určete sami, podle toho, jak chcete mít polévku hustou.
  3. Dochuťte drceným sušeným oreganem, solí a pepřem a nechte ještě chvilku povařit.
  4. Polévku podávejte zdobenou lžící zakysané smetany, nakrájenou mozzarellou a natrhanou čerstvou bazalkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!