Cibuli nakrájíme na kostičky, rozpálíme olivový olej a cibulku osmažíme do zlatova. Zaprášíme lžící mouky a necháme ještě trochu zezlátnout mouku. Zásmažku zalijeme litrem rajčatového džusu, přidáme jeden rajčatový protlak, dvě vaničky zeleninového bujónu a necháme povařit. Mezitím si připravíme odpalované těsto na knedlíčky. Mléko zahřejeme, osolíme, přidáme krupičku a mícháme dokud nevznikne kompaktní nelepivé těsto. Hrnec s těstem odstavíme a necháme chvíli chladnout. Zatím dochutíme polévku.... Přidáme sušenou bazalku, dosolíme a dosladíme. Do těsta na knedlíčky rozklepneme vajíčko, přidáme bazalku, petrželku, pažitku a nejlépe ručníma metlama umícháme těsto na knedlíčky. Do menšího hrnce dáme vodu, osolíme a až začne vřít. tak začneme tvarovat dvěmi lžícemi namočenýma ve vodě z bylinkového těsta knedlíčky, které házíme rovnou do vroucí vody. Knedlíčky jsou hotové jakmile vyplavou. Scedíme je a dáme do polévky.