Staňte se našimi fanoušky na:

Rajčatová polévka z rajčat, dochucená vínem

Autor receptu: Konato (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rajčata omyjeme, slupku křížem nařízneme, spaříme je vroucí vodou a necháme 1-2 minuty namočené. Pak vodu slijeme, rajčata ochladíme a slupky oloupeme. Nakrájíme je nadrobno a vložíme do velkého hrnce. Osolíme, opepříme, trochu osladíme a přilijeme červené víno. Česnek oloupeme a rozmixujeme jej společně s mletou paprikou a olejem. Směs přidáme do hrnce k rajčatům. Okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli též oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olivy slijte a vypeckujte. Vše dejte do polévky a promíchejte. Polévku dejte vychladit asi na 2 hodiny do ledničky. Před podáváním ji ozdobte petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Šuldeska |15. května 2013
Mám ráda. OK. Odpovědět
dajul |9. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!