Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Bratislavská kapustnice

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Do většího hrnce dáme olej, na kterém rozškvaříme slaninu, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme papriku a zalijeme vývarem. Přidáme na kostičky nakrájené maso, vyprané a nakrájené kysané zelí, kmín, kečup, sůl a pepř a na mírném ohni zvolna vaříme asi hodinu, až je maso a zelí měkké. Nakonec přidáme do polévky utřený česnek, na půlměsíčky nakrájenou klobásu a na malé kostičky nakrájené sterilované okurky. Necháme znova přejít varem, přidáme 2 lžíce hotové světlé jíšky, dosolíme podle chuti a podáváme s chlebem nebo bílým pečivem. Polévka je lepší, když se připraví den předem, nechá se uležet a před podáváním se jen prohřeje.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!