Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Bublanina

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tento recept je na českou klasiku - bublaninu - který je rychlý a jednoduchý. Vybereme jakékoliv ovoce podle chuti. Nejdříve oddělíme bílky od žloutků, které důkladně vyšleháme s cukrem, přidáme olej a vodu a opět prošleháme. Do toho přidáme mouku s práškem do pečiva a dobře vyválíme. Takto vytvořené těsto může být ještě tuhé, takže můžeme přidat trochu vody. Nakonec namačkáme těsto do olejem vymazaného  a moukou vysypaného plechu a potom přidáme ovoce, které si skutečně můžete zvolit jakékoliv. V troubě pečeme na 180 stupňů. Dobře upečená bublanina na vrchu zezlátne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |24. května 2013
dobrá Odpovědět
lumir.kuncik|23. května 2015
výborná :) Odpovědět
BedřichD|2. listopadu 2013
1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!