Zapékané čekankové puky
30
1
1
Celer oloupeme, rozpůlíme a vložíme do osolené vařící vody, přidáme trochu citronové šťávy a uvaříme doměkka. Poté jej vyjmeme, necháme zchladnout a vydlabeme. Vydlabané kousky nakrájíme spolu s cibulkou. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, zpěníme cibulku, přidáme mleté maso, okořeníme grilovacím kořením a opékáme asi 5 minut. Nakonec přidáme celer, vegetu a směs osolíme, opepříme. Vše promícháme a vaříme dokud se tekutina nevyvaří. Přimícháme 2/3 nastrouhaného sýra, nasekanou nať a naplníme celery. Pokryjeme zbytkem sýra a dáme zapéct asi na 15 minut do vyhřáté trouby. Můžeme podávat samotné jako předkrm či lehké jídlo anebo s vařeným bramborem či kaší.