Špalíčky z bůčku
60
0
2
Ze všeho nejdříve si kachnu rozporcujeme na osm dílů. Vezmeme pánev a rozehřejeme na ní máslo. Vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a cukr. Vše osmahneme dozlatova. Poté přidáme maso, okořeníme, zakápenme kečupem, osolíme a podlijeme trochou vína. Nakonec nezapomene přidat šťávu z rybízového kompotu. Maso dusíme doměkka, podle potřeby podléváme vínem a šťávou z rybízu. Až je hotové, vyjmeme ho a šťávu vysmahneme na tuk. Potom jí zapřášíme moukou, zalijeme zbytkem vína a šťávou z rybízu a ještě povaříme. Do omáčky vrátíme maso a prohřejeme. Divoká kachna s rybízovou omáčkou je výborná s bramborovým knedlíkem.