Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Francouzské brambory

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Klasické francouzské brambory neboli Dauphinoise jsou rychlé a chutné k obědu či večeři, zvláště když je vylepšíme dle vlastní chuti. Brambory oloupeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a dáme do většího hrnce, zalijeme mlékem tak, aby byly všechny ponořeny. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a špetku muškátového oříšku a necháme pomalu dojít k varu. Poté zvolna vaříme cca 15 minut tak, že mléko zhoustne a brambory změknou, ale nejsou ještě úplně uvařené. Česnek nakrájíme najemno a posypeme jím máslem vymazanou zapékací formu. Brambory přendáme do mísy pomocí drátěné naběračky a zalijeme mlékem tak, abychom brambory nepotopili. Nakonec pokapeme smetanou a francouzské brambory dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 60 minut. Francouzské brambory budou hotové, až se mléko vsaje a povrch brambor lehce zhnědne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!