Chuťovka pro každého, kdo má rád skvělou kombinaci rajčat a mozzarelly, tentokrát netradičně s grilovaným pikantním lilkem. Lilky, rajčata i mozzarellu si nakrájíme na tenčí plátky a lilky osolíme, aby se mohly vypotit. Marinádu si smícháme z olivového oleje, prolisovaného česneku, citrónové šťávy a přidáme ještě sůl s pepřem. Asi po 30 minutách omyjeme lilky od soli a pořádně osušíme. Na rozehřátém grilu opékáme každý lilek asi 5 minut a pak ho potíráme marinádou. Plátky mozzarelly můžeme také potřít marinádou a pak je vkládáme vždy mezi dva plátky lilku. Přidáme plátek rajčete a snítek bazalky či jiné bylinky a na chvilku ještě zapečeme na grilu. Podáváme s čerstvou ciabattou či jiným pečivem, které můžeme také zlehka opéct na grilu.