Hrášek dušený s opékanou žemlí
45
0
0
Nejdříve si rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je osoleným mlékem s rozšlehanými žloutky. Dále vmícháme rozehřátý tuk, mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto řádně promícháme a vytvarujeme jej do tvaru šišky. Poté vložíme do navlhčené a vyždímané utěrky, knedlík ovineme a na obou koncích zavážeme těsně u knedlíku, pak ještě jednou o 1 cm dále. Takto připravený jej vložíme do vroucí osolené vody a vaříme mírným varem. Asi tak po 5ti minutách nit těsně u knedlíku rozstřihneme , knedlík obrátíme a vaříme ještě asi tak 20 minut. Hotový knedlík vybalíme a krájíme na plátky nití. Houskový knedlík z ubrousku je výtečný k omáčkám, zvěřině apod.