Steaky opepříme, pokapeme olejem a necháme krátce uležet. Těsně před úpravou osolíme a zprudka opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo a vytvořila se zlatavá kůrčička. Poté je položíme na plech a dáme v troubě předehřáté na 80-100 stupňů na 15 minut dopéci. Chceme-li krvavější maso, postačí o pár minut méně. Dokonalý steak musí být křehký a šťavnatý. Koňakovou omáčku připravíme následujícím způsobem: na přepuštěném másle orestujeme dorůžova nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme med, balsamikový ocet, omáčku demi-glas, špetku soli a pepře a na závěr trochu koňaku. Omáčku provaříme a podáváme ke steakům z hovězí svíčkové. A pokud nahoru přidáme i kachní játra foie gras, která si předem očistíme a naložíme přes noc do mléka, poté slijeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme z obou stran dozlatova, úspěch je zaručen! Steak s omáčkou a játry můžeme doplnit gratinovanými bramborami. 1|50 g telecí demi-glace|1