Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Omyté a očištěné koleno, jazyk a nožičku dáme do studené osolené vody a vaříme skoro doměkka. Pak přidáme zeleninu a koření, přilijeme vývar a znovu asi 20 minut vaříme. Maso vyjmeme na talíř, vývar procedíme a necháme vychladnout. Lžící sebereme všechen tuk a znovu polévku vaříme, ochutíme octem a cukrem a vložíme maso, které jsme pokrájeli na kostičky. Přidáme také na kostičky nakrájenou mrkev a necháme krátce povařit. Vše nalijeme do mísy, poklademe plátky vařených vajec a dáme na chladné místo. Ztuhlou huspeninu krájíme na plátky asi 1 cm široké a zdobíme nadrobno nakrájenou cibulkou. Smícháme ocet s vodou a huspeninu lehce zalijeme. Podáváme s chlebem.