Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Italský řízek

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Telecí maso omyjeme, osušíme a přes vlákna z něho nakrájíme řízky. Okraje nařízneme, aby se řízky na pánvičce nekroutily a naklepeme je paličkou na maso. Pak řízky osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vajíčku s nastrouhaným parmazánem a 3 lžícemi mléka a nakonec ve strouhance. Na pánvičce si rozpálíme olej a při nižší teplotě na něm maso z obou stran osmažíme dozlatova. Pak řízky dáme na ubrousek, aby olej okapal. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo lehký bramborový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |6. června 2013
tak český nebo italský? Odpovědět
Menzy |16. května 2013
Italský řízek z české kuchyně :-) Odpovědět
Jana 9|11. května 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!