Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Jáhlový nákyp

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si připravíme jáhlovou kaši. Jáhly spaříme, vsypeme do vroucí vody se špetkou soli a za stálého míchání vaříme. Až se nám voda začne vypařovat, přiléváme mléko a na mírném ohni vaříme doměkka. Poté kaši odložíme a necháme vychladnout. V misce utřeme žloutky s cukrem a tukem do pěny a bílky vyšleháme v tuhý sníh. Poté do žloutků lehce vmícháme kaši a nakonec bílkový sníh. Zapékací mísu vytřeme máslem a pečeme asi tak 30 minut dozlatova. Jednotlivé porce polijeme medem či sirupem a zdobíme ovocem či oříšky, to už záleží na vaší fantazii.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |2. června 2013
také mě to láká vyzkoušet. nemusím mít z jáhlů pokaždé jen kaši :-) Odpovědět
Aidel |4. března 2013
Zkusím :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!