Kachnu nejprve vykucháme, omyjeme ji ve studené vodě, očistíme ji a osolíme. Protáhneme ji na nudličky nakrájenou osolenou slaninou. Do širšího hrnce dáme máslo, na kterém usmažíme dozlatova na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme citronovou kůru, koření, bujon s vodou a ocet. Připravenou kachnu tam vložíme, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě ji za občasného podlévání dusíme do měkka. Měkkou kachnu přendáme na talíř a nakrájíme ji na porce. Zvlášť si připravíme z másla, mouky a cukru červenou jíšku, zředíme ji šťávou, ve které se kachna dusila, podle potřeby ji ještě zředíme vývarem a dochutíme citronovou šťávou a červeným vínem. Ještě malou chvíli vše provaříme. Kachnu na talíři poléváme procezenou šťávou a podáváme k ní jemnější knedlík.