Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Kachna pečená na víně

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pečená kachna má spoustu variant. Tato pečená kachna patří spíše ke klasickým úpravám. Na pánev dáme sádlo, které zahřejeme a osmahneme na něm pokrájenou mrkev, celer a petržel. Asi po 5 minutách přidáme cibuli pokrájenou na tenká kolečka a ještě chvíli restujeme. Kachnu omyjeme, osolíme na povrchu i uvnitř a na osmahnuté zelenině ji po všech stranách opečeme. Podlijeme ji vodou, přidáme koření a citronovou šťávu a přendáme i se zeleninou na pekáč. Pečeme v troubě přiklopené vrchním dílem pekáče. Kachnu pravidelně přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme vodou, polovinou dávky vína a průběžně odebíráme vypečené sádlo. Měkkou kachnu vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout  do tuku, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání restujeme. Šťávu zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme rajčatový protlak, kompot a za častého míchání povaříme v hustou omáčku. Přecedíme ji, ochutíme vínem, cukrem a citronovou šťávou a dosolíme podle chuti. Jako příloha k pečené kachně je nejvhodnější houskový nebo bramborový knedlík. kompotu|špetka cukru|4 zrnka pepře|4 zrnka nového koření|1 bobkový list|voda

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
jebik|2. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!