Jak na knedlo vepřo zelo? Začneme domácími houskovými knedlíky. Do mouky uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru, zalijeme asi třetinou vlažného mléka, promícháme a necháme v teple vykynout. Potom vmícháme zbylé vlažné mléko s rozšlehaným vejcem , osolíme a vypracujeme vláčné těsto. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a necháme asi tak 3/4 hodiny kynout. Poté z těsta vytvarujeme dvě šišky a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, vaříme 20-25 minut. Hotové knedlíky propíchneme vidličkou a kráječem nebo nití krájíme na plátky. A teď masíčko...Ze všeho nejdříve vepřovou krkovičku zbavíme kostí, které sekáčkem nasekáme a vložíme na dno pekáče. Maso na ně položíme, osolíme a posypeme kmínem. Zprudka zapečeme a pak podlijeme. Pekáč zakryjeme a podle potřeby přelíváme šťávou a podléváme. Necháme péct asi 40 minut. Poté maso odkryjeme, obrátíme a dopečeme doměkka. Hotové upečené maso krájíme na plátky. A ještě zelí! Takže, kysané zelí podlijeme vroucí vodou, ochutíme kmínem, solí a dusíme doměkka. Na oleji či sádle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji trochou vody a přidáme kysané zelí. Podle chuti osladíme a dodusíme doměkka. A je hotovo. Knedlo vepřo zelo se může podávat! Dobrou chuť!