Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Koblihy

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na koblihy nejprve rozmícháme droždí v části mléka, přidáme lžíci cukru a dvě lžíce mouky. Tak vytvoříme kvásek. Potom rozměklý tuk utřeme s cukrem a postupně do mísy přidáváme žloutky, mouku, rum, kvásek, zbytek vlažného mléka a sůl. Uhněteme těsto, které se nebude lepit na povrch mísy. Poprášíme moukou a necháme v teple kynou cca 45 minut. Potom na moukou posypaném vále vyválíme těsto na jeden centimetr tlustý plát. Na jedné půlce těsta uděláme důlky, do nichž dáme lžičku marmelády. Druhou půlkou překryjeme a okolo vyvýšených míst těsto zatlačíme. Potom vyřízneme koblihy a necháme ještě cca 20 minut kynout. Nezapomeneme koblihy oprášit od mouky, aby se nám nepřipalovala. Koblihy můžeme usmažit i ve fritéze, ale my si v pánvi rozpálíme dost oleje. Koblihy musí být do poloviny v oleji ponořené. Smažíme cca 2 minuty z obou stran. Aby se koblihy správně nafoukly, nesmějí se vzájemně dotýkat a vždy musíme usmažit jednu várku najednou, nikoliv tedy koblihy přidávat postupně. Hotové koblihy posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |7. srpna 2013
dobré Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
kote19 |26. února 2013
taky dělám :) Odpovědět
evahu |5. ledna 2013
dělám skoro stejně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!