Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Kopešínský jablečný nákyp

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky, dáme do kastrolu, přidáme cukr, vodu a dusíme tak dlouho, až jsou měkká, abychom z nich mohli vymixovat pyré. Rozehřejeme máslo, vmícháme cukr a krupici, sejmeme z plotny a vmícháme mouku s kypřícím práškem a skořicí. Polovinu směsi dáme do menší koláčové formy, pokryjeme ji jablečnou kaší a spařenými rozinkami, posypeme moučnou směsí a poprášíme skořicí. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Můžeme jej servírovat i studený nebo se šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!