Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Krémové houbové rizoto

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Cibuli omyjeme a nakrájíme najemno. Polovinu másla rozehřejme na větším hrnci a osmahneme na něm cibuli. Přidáme plátky hub a na kostičky nakrájenou slaninu, smažíme asi 5 minut. Vsypeme rýži a několik minut ji za stálého míchání opékáme, dokud se zrnka neobalí máslem a nezačnou vydávat praskavý zvuk. Poté přilijeme bílé víno a vyvaříme alkohol. Nakonec přilijeme naběračku vývaru, zamícháme, necháme vsáknout a po naběračkách přidáváme další. Zabere nám to asi 15 – 20 minut, mezitím se rýže nasákne a získá vlhký vzhled. Zbytek másla smícháme s větší částí nastrouhaného parmazánu a nasekanou čerstvou petrželkou. Smícháme s rýží a přikryté pokličkou necháme 3 minuty odstát. Rýže by měla vsáknou poslední zbytky vývaru. Posypeme zbývajícím parmazánem a zapíjíme vínem, které jsme použili do rizota.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!