Cibuli omyjeme a nakrájíme najemno. Polovinu másla rozehřejme na větším hrnci a osmahneme na něm cibuli. Přidáme plátky hub a na kostičky nakrájenou slaninu, smažíme asi 5 minut. Vsypeme rýži a několik minut ji za stálého míchání opékáme, dokud se zrnka neobalí máslem a nezačnou vydávat praskavý zvuk. Poté přilijeme bílé víno a vyvaříme alkohol. Nakonec přilijeme naběračku vývaru, zamícháme, necháme vsáknout a po naběračkách přidáváme další. Zabere nám to asi 15 – 20 minut, mezitím se rýže nasákne a získá vlhký vzhled. Zbytek másla smícháme s větší částí nastrouhaného parmazánu a nasekanou čerstvou petrželkou. Smícháme s rýží a přikryté pokličkou necháme 3 minuty odstát. Rýže by měla vsáknou poslední zbytky vývaru. Posypeme zbývajícím parmazánem a zapíjíme vínem, které jsme použili do rizota.