Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Nejprve si krůtí osolíme, posypeme pepřem a vložíme do pekáče s tukem. Z čerstvé rozmarýny otrháme lístky, nasekáme a posypeme s ní maso. V předem rozehřáté troubě zprudka zapečeme, poté snížíme teplotu, podlijeme vodou. Podle potřeby při pečení podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Hotová krůtí prsa vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout. Nakonec dáme do výpeku nakrájená jablka bez jadřinců, přidáme cukr, hřebíček, zalijeme vínem a důkladně podusíme. Omáčku prolisujeme. Krůtí prsa na čerstvé rozmarýně nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s čerstvým pečivem či různě upravenými bramborami.