Kuře dobře omyjeme, osolíme a rozdělíme na porce. Okořeníme ho kořením na kuře a necháme ho v lednici chvíli odpočinout. Mezitím rozehřejeme máslo s olejem, lehce osmahneme na proužky nakrájenou cibulku, vložíme porce masa a ze všech stran ho opečeme a pak vyjmeme na talíř. Do výpeku dáme nastrouhaný celer, mrkev a petržel a zlehka opečeme. K zelenině přidáme opečené porce kuřete, zalijeme je horkou vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Porce masa vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali hladkou mouku, přidáme citronovou šťávu a bílé víno. Vše rozmixujeme ručním mixerem tak, aby omáčka byla hladká a ještě chvíli povaříme. Pokud by byla omáčka příliš hustá, zředíme ji vývarem nebo mlékem, dosolíme podle chuti a přidáme citronovou šťávu. Porce kuřete přeléváme na talíři omáčkou a podáváme s máslovými noky.