Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Nejprve si celé kuře opláchneme pod tekoucí vodou a pak jej naporcujeme na čtvrtky. Osolíme si jej zevnitř i zvenčí, také opepříme a zaprášíme moukou. Dále na pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přihodíme pórek , kedlubnu a mrkev, vše osmahneme. Na zbylém oleji a másle krátce opečeme kuře. Poté vše vložíme do zapékací mísy(podušenou zeleninu na dno). Vypečenou šťávu z masa zalijeme vínem, chviličku povaříme a přelijeme s ní maso. Nakonec mísu překryjeme alobalem a pečeme v předem rozehřáté troubě doměkka. Pak alobal sundáme a na každém kousku masa necháme roztéct plátek sýra. Kuře zapečené se sýrem podáváme s vařeným bramborem.