Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Ze všeho nejdříve si připravíme náplň. Do mísy dáme mleté maso, kostičky žemle pokapané smetanou, , rozšlehané vejce, osolíme, opepříme a dochutíme nakrájenou petrželkou. Vše dobře promícháme. Kuře vykostíme a položíme kůží dolů. Náplň rozetřeme na kuře, doprostřed dáme párky, roládu zavineme, osolíme a převážeme bílou nití. Roládu vložíme do pekáče vymazaného tukem a v předem rozehřáté troubě zprudka zapečeme. Poté stáhneme oheň, podlijeme a pečeme doměkka. Nezapomeneme podlévat a přelévat vypečenou šťávou. Po upečení roládu necháme trochu vychladnout a pak odstraníme nit. Poté nakrájíme na plátky. Kuřecí roláda s párkem se podává s opečenými bramborami. Dobrou chuť!