Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Linecké pečivo

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na vál prosijeme mouku s cukrem, přidáme rozdrobené máslo a těsto zpracujeme se žloutky. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Linecké těsto musíme dobře propracovat, aby bylo zcela hladké a stejnorodé. Zpracování nesmíme však přehánět. Příliš dlouhým hnětením těsta dochází, jak říkáme, ke "spáření těsta", těsto se lepí na vál a trhá se. Tuk se totiž dlouhodobým zpracováním rozpouští. Před vyvalováním necháme linecké těsto v chladu odpočinout, aby zchladlo na teplotu asi 10 stupňů. Nenecháváme je však zmrznout. V chladu můžeme těsto ponechat i 2 dny. Vláčné linecké těsto rozválíme a tvořítkem na vánoční cukroví vykrajujeme libovolné tvary, které v mírně předehřáté troubě pečeme do růžova. Těsto nesmíme ani sušit, ani zprudka péct, ideální je teplota 175 - 200 stupňů. Linecké těsto necháme vychladnout a spojujeme zavařeninou nebo rozpustíme hořkou čokoládu a pečivo v ní zpoloviny namáčíme. Servírujeme ho posypané moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šebi72 |2. listopadu 2014
uloženo Odpovědět
Georgina |13. prosince 2013
nezklamou Odpovědět
Georgina |13. prosince 2013
klasika Odpovědět
Januse |20. listopadu 2013
recept se teď bude hodit Odpovědět
johny |13. července 2013
uloženo Odpovědět
piskotka |13. července 2013
dobré Odpovědět
vera.sucha.50 |12. června 2013
dělám také Odpovědět
evahu |5. ledna 2013
dobré cukroví Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!