Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Mexický guláš

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Původ gulášů není, jak by se dalo předpokládat, v Maďarsku, ale v Mexiku, odkud pocházejí chuťově dominantní papričky. Už před dvěma tisíci lety říkali středoameričtí Indiáni pokrmu „chilmulli“ - „chile“ je paprika a „mulli“ (dnes „mole“) je omáčka. Nejprve na rozpáleném oleji osmažíme cibulku dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, které také zprudka orestujeme. Potom podlijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme chilli papričky nebo pálivou papriku. Cca 5 minut dusíme. Nakonec přidáme rajský protlak, kukuřici a hrášek a vše dusíme, než maso změkne. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a jako přílohu volíme rýži.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |26. února 2013
mám ráda :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!