Nejprve na cedníku osolte plátky lilky a cukety a nechte okapávat, poté je vysušte ubrouskem dosucha. Na pánvi rozehřejeme olej a lilky s cuketami na něm osmahneme. Následně opečeme brambory a poté osušíme na kuchyňském papíru, stejně tak i lilky s cuketami. Do pánve znovu nalijeme olej a osmahneme na něm cibuli s rozdrceným česnekem. Přilijeme víno, necháme odpařit , přidáme rajčata i s nálevem, rajský protlak a čočku. Pak vmícháme bylinky, osolíme podle chuti, opepříme a dusíme asi tak 15 min. Do velkého vymazaného pekáčku dáme vrstvu zeleniny, nalijeme směs rajčat s čočkou a posypeme feta sýrem. Navrch přijdou ještě plátky lilku. Dáme péct do trouby asi tak na 25 min. Mezitím si připravíme bešamel - uděláme si jíšku a pomalu vmícháváme vlažné mléko, mícháme dokud není bešamel hustý a hladký. Ochutíme muškátovým oříškem a špetkou sušené bazalky. Omáčkou polijeme zeleninu v pekáči a posypejte strouhaným tvrdým sýrem a parmezánem. Musaka s čočkou je výborná jako hlavní chod. Dobrou chuť!