Netradiční pusinky
100
6
9
Máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, med, vejce a jedlou sodu dáme do menšího hrnce, který vložíme do horké vodní lázně. Mícháme, dokud se nám všechny suroviny nespojí a necháme mírně vychladnout. Poté přisypeme mouku, perníkové koření a vypracujeme vláčné těsto. To si dáme na vál a vyválíme tenký plát. Různými formičkami vykrajujeme jednotlivé perníčky. Plech vymažeme tukem, perníčky na něj rozložíme a dáme do středně vyhřáté trouby. Zvolna pečeme asi tak 10-15 minut, dokud nám perníčky nezrůžoví. Vyndáme, potřeme rozšlehanými žloutky a necháme zchladnout. Až poté sundaváme z plechu, jinak by se nám rozlámaly. Perníčky můžeme ozdobit tradiční bílkovou polevou.