Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Patizon plněný mletým masem

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si patizon oloupeme, odřízneme vršek a vnitřek vydlabeme lžící. Mleté maso promícháme s vejcem, žemlí namočenou v mléce, nadrobno nakrájenou slaninou, nastrouhaným sýrem, přidáme sůl, pepř, vegetu a nasekanou petrželku. Vše řádně promícháme a vzniklou hmotou naplníme vydlabaný patizon. Poté vložíme do předem olejem vymazané zapékací mísy. Podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou. Poté vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme asi tak 25 minut. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec patizon odklopíme a zprudka dopečeme. Patizon plněný mletým masem podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!