Pečené brambory v troubě mají neskutečně mnoho variací, ale určitě si oblíbíte i tento recept s dijonskou hořčicí a rozmarýnem.
Brambory omyjte a dejte do studené osolené vody. Přiklopte pokličkou, přiveďte k varu a vařte asi 12 minut. Poté nechte brambory trochu vychladnout. Do středu každé brambory udělejte palcem díru tak, aby praskla i slupka. Olivový olej (4 lžíce) nebo extra virgin smíchejte s dijonskou hořčicí a potřete tím brambory. Pokud máte rádi hořčici a chcete, aby byly brambory více pikantní, můžete ještě do každého důlku kápnout extra dávku. Pak už jen ochutíme každou bramboru čerstvým rozmarýnem a posolíme. Dejte zapéct na 45 minut. Pro vylepšení pečené brambory můžeme přidat plátek sýra či slaninu a tím bramboru obalit.