Plněné smrže
45
0
0
Celé kuře si opláchneme, necháme okapat, poté osolíme, opepříme a vložíme do pekáče se směsí oleje a másla. A můžeme jít na nádivku. Na tu budeme potřebovat žemle navlhčené ve smetaně, na hrubo nasekané ořechy a pokrájená játra. Dochutíme solí, muškátovým květem, přidáme žloutek a vyšlehaný sníh z bílku, vše zamícháme. Potřeme si alobal máslem, rozetřeme na něj nádivku, zavineme a dobře upevníme. Jak kuře, tak nádivku vložíme do předem rozehřáté trouby a krátce zprudka zapečeme. Potom zmírníme teplotu a podlijeme trochou vody. Podle potřeby kuře podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Pečeme doměkka. Pečené kuře se sváteční nádivkou podáváme s bramborovou kaší a ovocným kompotem.°