Pálivý guláš s dýní, paprikami a netradiční směsí koření vás jistě nezklame. Hovězí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Ve velké hrnci na másle orestujeme maso a osolíme a opepříme. Přimícháme na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lžičku rajského protlaku. Směs zamícháme a opékáme 5 – 8 minut. Maso posypeme hladkou moukou a sladkou paprikou, promícháme a několik minut opékáme. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou 30 minut. Mezitím oloupeme dýni a nakrájíme na kostky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou zeleninu přidáme k masu a promícháme. Guláš dochutíme kari, rozmarýnem, popřípadě dopepříme a vaříme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. K pikantnímu guláši se hodí houskový i bramborový knedlík.