Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pikantní jablečná omáčka

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Začneme jablky. Nejprve si je oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme si jablíčka na plátky. Dále si důkladně omyjeme pomeranč pod tekoucí vodou a jeho kůru si nastrouháme. Toastový chléb si opečeme a rozdrtíme na jemno válečkem. Připravíme si pánev a na ní dáme plátky jablek, nakrájenou cibuli nadrobno, mleté mandle, pomerančovou kůru a rozdrcený chléb. Potom přisypeme koření, pokropíme vínem a octem. Vše pomalu dusíme asi tak čtvrt hodiny do té doby než se jablka nerozdusí. Ve finále omáčku propasírujeme a podáváme k pečenému vepřovému, drůbeži či k bramborovým plackám.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!