Recept Hovězí ragú
45
2
1
Vezmeme si vepřovou panenku a nařízneme do ní kapsu. Pak si z uzeného mletého masa, vajíčka, bylinek vytvoříme náplň, kterou podle chuti osolíme. Kapsu si opatrně naplníme a doprostřed náplně vložíme celé či rozpůlené fazolky. Dále kapsu sešijeme nití, osolíme, ochutíme bylinkami a na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran. Přidáme máslo, panenku si podlijeme a pečeme doměkka. Během pečení si maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme. Až je panenka hotová, vyjmeme jí a udržujeme teplou. Do výpeku dáme ostružinový džem a nastrouhaný perník. Šťávu krátce povaříme. Plněná panenka podle zahradnice se před podáváním nakrájí na plátky, přelije omáčkou a podává se s vařenými bramborami.