Recept Kapr na staročeský způsob
60
7
4
Vepřové panenky očistíme a prořízneme tak, aby se utvořily plátky. Osolíme je z obou stran. Z lososa si připravíme proužky asi 2 cm silné, které pokládáme na maso, které svineme do závitků a spojíme párátky, aby drželo pohromadě. Na pánev dáme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se na povrchu utvořila růžová kůrka. Pak dáme maso na pekáč a ještě ho v toubě necháme asi 15 minut dopéct. Do výpeku z masa dáme lžíci rozdrceného pepře 4 barev, zalijeme vodou, přidáme 1/2 drůbežího bujonu a asi 5 minut provaříme. Nakonec omáčku lehce zahustíme lžící hotové světlé jíšky. Maso servírujeme na talíři podlité omáčkou a jako přílohu můžeme zvolit americké brambory, hranolky nebo bílé pečivo.