Taštičky s vůni Itálie jsou slaná dobrota, která zažene malý hlad a potěší chuťové buňky. Rajčata nařízneme na povrchu do kříže, spaříme horkou vodou a rychle ochladíme. Slupka nám půjde snadněji oloupat. Rajčata rozpůlíme, vydlabeme a dužinu nakrájíme na kousíčky. Šunku i hermelín nakrájíme na malé kousky a olivy na malá kolečka. V míse smícháme vše dohromady a podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření. Listové těsto vyválíme a vykrajujeme malá kolečka pomocí tvořítka či sklenice. Do středu kolečka dáme trochu směsi, přepůlíme a okraje přitlačíme k sobě. Na plech vyložený pečícím papírem vyskládáme taštičky, potřeme rozšlehaným vejcem a horní strany propícháme vidličkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě 20 – 25 minut. Taštičky můžeme servírovat teplé či studené a na vylepšení můžeme udělat omáčku ze zakysané smetany, česneku, soli a pepře.