Italský recept příjemně překvapí nejen lahodnými paprikami, ale i teplou rozpečenou bagetou podávanou s pestem. Papriky omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno, osmahneme dozlatova ve velkém hrnci a po chvilce přidáme papriku, kterou dusíme 5 – 10 minut. Nakonec zalijeme zeleninovým vývarem a odstavíme. Bagetu rozkrojíme na půlku a každou polovinu nakrájíme na silné plátky tak, aby bageta stále držela pohromadě a každý plátek potřeme z obou stran pestem. Bagetu zabalíme do alobalu a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 12 – 15 minut. Polévku rozmixujeme a poté vmícháme rajčatový protlak, mletou skořici, cukr a nasekaný čerstvý tymián. Na mírném ohni chvilku povaříme a okořeníme dle chuti. Rajskou polévku podáváme s rozpečenou bagetou a zdobíme zakysanou smetanou a snítkem bazalky.